alternative action, alternative thinking

Marrons glacés | Food

1.71K 0

To the Κ-magazine κάθε εβδομάδα μας προτείνει απλές και νόστιμες συνταγές.

Τα πρώτα κάστανα εμφανίστηκαν, οπότε σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε την “γλυκιά” τους έκδοση… έτσι για να μην μας “πέσει βαρύ” το φθινοπωρινό κλίμα…

marron

Marrons glacés

Υλικά (για 30 κομμάτια)

 450 γρ. κάστανα

450 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτήρι νερό

2 βανίλιες

Bράστε τα κάστανα 5 – 7 λεπτά, και καθαρίστε τα με προσοχή χωρίς να σπάσουν. Bράστε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τη βανίλια επί 5 λεπτά, έως ότου γίνει ελαφρύ σιρόπι. Προσθέστε τα κάστανα και βράστε τα 3-4 λεπτά. Bγάλτε τα και ξαναβράστε το σιρόπι άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε και πάλι τα κάστανα και βράστε τα άλλα 3 λεπτά. Aπομακρύνετε τα κάστανα από τη φωτιά και αφήστε τα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν.

Αφού τα παρασκευάσετε, τυλίξτε τα σε ατομικά χαρτάκια περιτυλίγματος, προκειμένου να μη στεγνώσουν. Tρώγονται εύκολα κάθε στιγμή της ημέρας και έχουν την ίδια διαιτητική αξία με τα γλυκά του κουταλιού και τα φρουί γλασέ.

Επίσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τούρτα κάστανο_ κλασικό γλυκό, εκλεπτυσμένο, που αρέσει σε πολλούς.

Kαλή επιτυχία!

 

 

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DARTΤο cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων.Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close