alternative action, alternative thinking

Σπιτικά cupcakes για όλους! | Της Αμάτας Σκουλούδη | Food

1.88K 0
Της Αμάτας Σκουλούδη ●
Μωρό έτοιμο να βαφτιστεί είχαμε (και τι μωρό!), οι προσκλήσεις είχαν μοιραστεί, η εκκλησία κλεισμένη, λαμπάδες, παπουτσάκια όλα έτοιμα. Τρεις μέρες πριν τη βάφτιση η μάνα-μητέρα-μανούλα-μαμά μας ξεφουρνίζει το αλησμόνητο: “Τα γλυκά εννοείται θα τα φτιάξουμε μόνες μας”. Στην αρχή γελάσαμε, ξεκίνησε η καζούρα, όμως γρήγορα καταλάβαμε ότι το εννοούσε. Δυο μέρες μετά να ‘μαστε στην κουζίνα με ποδιές λερωμένες και μίξερ να δουλεύουν ασταμάτητα. Ο σκοπός ήταν ένας: Κεκάκια και χρωματιστή βουτυρόκρεμα, δηλαδή τα cupcakes της μικρής Έλενας. Πέτυχαν και με το παραπάνω – όταν ξεκινάς το μαγείρεμα με χαρά μεγάλη και φίλους πρόθυμους, όλα θα πάνε παραπάνω από καλά.
Εμείς φτάσαμε αισίως τα εκατόν πενήντα αλλά για ένα μικρότερο πάρτυ, μια μάζωξη, μια βραδινή λιγούρα βρε αδερφέ, αρκούν γύρω στα δώδεκα. Προσάρμοσα, λοιπόν, τη συνταγή σε μέτρα σπιτικά, τα δοκίμασα, μου πέτυχαν και περήφανη τα καταγράφω (γιατί πρώτα τρώμε και μετά γράφουμε). 
Υλικά για τα κεκάκια:
– 120 γρ. βούτυρο
– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 120 γρ. ζάχαρη
– 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 βανίλια
– 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Yλικά για τη βουτυρόκρεμα:
– 200 γρ. μαργαρίνη
– 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο
– 1 κ.γ. βανίλια
– 2 κ.σ. γάλα ή νερό
– 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεκινάω προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Σε ένα μίξερ αναμειγνύω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, και σιγά σιγά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μέσα σε μια φόρμα για muffins βάζω χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια -ε, ποιος θέλει ζόρικη λάτζα μετά; – και τα γεμίζω με μείγμα (Προσοχή: γεμίζω κατά τα 2/3 για να μείνει χώρος για το ερχόμενο φούσκωμα).
Φουρνίζω, περιμένω μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώμα (χρειάζονται περίπου 20 λεπτά) και στη συνέχεια τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν έξω, πλέον, από τη φόρμα και μέσα στη χάρτινη θήκη τους.
Για τη βουτυρόκρεμα χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη (ή το ζαχαρούχο) με το βούτυρο και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν, το γάλα και το αλάτι, έπειτα προσθέτω κάποιες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσες περισσότερες σταγόνες τόσο πιο έτνονο το χρώμα, γι’αυτό δεν το παρακάνω) και ανακατεύω μέχρι ενωθεί το το μείγμα. Όταν πια σφίξει, προτιμώ να το βάλω για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για τα καλά και στη συνέχεια γεμίζω τον κορνέ ζαχαροπλαστικής και μοιράζω τη βουτυρόκρεμα στα κεκάκια με ό,τι σχέδιο προτιμώ. Ξεκινώ την ετοιμασία της κρέμας όταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει, για να μη μαλακώσει από πάνω τους.
Στο τέλος παίρνω τρούφα, δάκρυα σοκολάτας ή ό,τι άλλο στολίδι έχω, διακοσμώ τη βουτυρόκρεμα και ξαναβάζω τα κέικ στο ψυγείο ώστε να σφίξει κι άλλο το βούτυρο.

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DART Το cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close