alternative action, alternative thinking

Κολασμένο fudge με λευκή σοκολάτα, φυστίκια και Baileys! | Madame Gâteaux

1.25K 0

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ιστορία του fudge, ωστόσο ξέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι αμερικανική επινόηση. Όπως πολλές διάσημες συνταγές, έτσι κι αυτή φημολογείται ότι δημιουργήθηκε κατά λάθος, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα κάποιου μάγειρα να φτιάξει καραμέλες toffee. Η πρώτη καταγεγραμμένη πώλησή του fudge ως επίσημου ζαχαρωτού σημειώνεται το 1886 σε ένα μικρό μπακάλικο της Βαλτιμόρης. Τα τελευταία χρόνια περνάει περίοδο αναβίωσης και στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά ρετρό sweet shops αφιερωμένα αποκλειστικά στην παρασκευή του fudge σε ό,τι γεύσεις μπορεί να βάλει ο νους σας.

Παραδοσιακά, το fudge φτιάχνεται βράζοντας ζάχαρη, βούτυρο και γάλα ως τους 116 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια ανακατεύοντας το μείγμα με ταχύτητα ώσπου να κρυώσει, ώστε να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Σήμερα, όμως, η Madame Gâteaux σας παρουσιάζει μια πανεύκολη παραλλαγή του, που φτιάχνεται γρήγορα και απλά και λιώνει στο στόμα!

Υλικά:

  • 900 γρ λευκή σοκολάτα για ζαχαροπλαστική
  • 400 μλ (1 κονσέρβα) συμπυκνωμένο γάλα
  • 80 μλ λικέρ Baileys Irish Cream (ή όσο θέλετε)
  • 80 γρ φυστίκια Αιγίνης χονδροκομμένα (ή όσα θέλετε)

Μέθοδος:

  1. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα. Βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα και ζεστάνετέ τα, ώσπου να λιώσουν, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά κάθε λίγο.
  2. Προσθέστε το Baileys και ανακατέψτε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέστε τα φυστίκια και ανακατέψτε τα. Αν θέλετε, κρατήστε μερικά στην άκρη, για να τα πασπαλίσετε στην επιφάνεια.
  4. Στρώστε μια τετράγωνη ή ορθογώνια φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά, όχι μόνο τον πάτο.
  5. Χύστε μέσα το μείγμα και ισιώστε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώσπου να σφίξει.
  6. Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το fudge σε κύβους ή ορθογώνια κομμάτια, στο μέγεθος που επιθυμείτε και σερβίρετε.
  7. Φυλάξτε το στο ψυγείο σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετώντας τα κομμάτια σε στρώσεις, ανάμεσα σε φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.

Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DART Το cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close