Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μες την καλοκαιρινή ραστώνη με τους 35 βαθμούς, δεν έχω πολλή διάθεση για μαγειρέματα. Ωστόσο, επειδή κάτι γλυκό πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι – δεν ξέρεις πότε μπορεί να εμφανιστεί κανένας απρόσμενος επισκέπτης για καφέ – και επειδή ο ουρανίσκος μετά το φαγητό πάντα ζητάει έστω κάτι μικρό να γλυκαθεί, σήμερα έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για τρούφες, που γίνεται με ελάχιστα υλικά! Η οξύτητα του λεμονιού εξισορροπεί τέλεια την έντονη γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας.
Υλικά:
- 230 γρ λευκή σοκολάτα
- 70 γρ βούτυρο
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- εκχύλισμα λεμονιού
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος:
- Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε την κρέμα και αφήστε να πάρει βράση.
- Βγάλτε τη και χύστε την επάνω στη σοκολάτα.
- Ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η σοκολάτα, χωρίς να ενσωματώσετε αέρα.
- Προσθέστε όσο εκχύλισμα θέλετε.
- Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή ώσπου να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται.
- Πλάστε μικρά μπαλάκια, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, γιατί η σοκολάτα θα αρχίσει να ξαναλιώνει.
- Κυλίστε τα μέσα σε άχνη και σερβίρετε.
- Φυλάξτε τις τρούφες στο ψυγείο, μέσα σε δοχείο που κλείνει ερμητικά. Μπορείτε επίσης να τις χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε κέικ, τούρτες ή τάρτες με λεμόνι.
Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.