alternative action, alternative thinking

Mίνι ντόνατ φούρνου με γλάσο και πολύχρωμα sprinkles | Madame Gâteaux

1.61K 0

Aχ, τα ντόνατ, το αγαπημένο σνακ του Αμερικανού αστυνομικού. Είναι ομολογουμένως πεντανόστιμα. Να μην είχαν και τόσες θερμίδες τα άτιμα!

Κι όμως, γίνεται. Σήμερα, σας τα παρουσιάζουμε σε μία πιο light συνταγή, ψητά αντί για τηγανητά και μίνι, έτσι ώστε με μία μόνο μπουκιά να παίρνετε αρκετή απόλαυση και καθόλου ενοχές!
Στην ψητή εκδοχή τους, τα ντόνατ αυτά έχουν υφή από κέικ και δεν λαστιχάρουν όπως τα τηγανητά, όμως, πιστέψτε με, είναι εξίσου νόστιμα!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία φόρμα για μίνι ντόνατ.

Yλικά:
(για περίπου 35 τεμάχια)

Για τα ντόνατ:

  • 1 αυγό
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 125 ml γάλα
  • 110 γρ βούτυρο
  • 250 γρ αλεύρι
  • 4,5 γρ μπέικιν πάουντερ
  • μία πρέζα κανέλα
  • μία πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο:

  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κτσ γάλα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
  • sprinkles

Μέθοδος

Για τα ντόνατ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Χτυπάμε το αυγό και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ώσπου να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το βούτυρο λίγο-λίγο.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά και τα προσθέτουμε λίγα-λίγα στον κάδο του μίξερ.
  6. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας οπωσδήποτε.
  7. Βάζουμε το μείγμα μας σε κορνέ με στρογγυλό μυτάκι (εγώ χρησιμοποίησα No 7) και γεμίζουμε τα φορμάκια μόνο μέχρι τη μέση. Αν τα γεμίσουμε περισσότερο, τα ντόνατ θα φουσκώσουν πολύ και θα χάσουν το όμορφο, στρογγυλό σχήμα τους. Eναλλακτικά, μπορούμε να το κάνουμε και με ένα κουταλάκι.
  8. Ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά, ώσπου να πάρουν ελάχιστο χρώμα και να ξεκολλάνε από το ταψάκι. Προσοχή, σκληραίνουν κι άλλο αφού τα βγάλουμε.

Για το γλάσο:

Όταν τα ντόνατ έχουν κρυώσει εντελώς, μπορούμε να τα γλασώσουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα. Θέλουμε το μείγμα να είναι αρκετά παχύρρευστο. Εάν γίνει πολύ ρευστό, προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Αν είναι πολύ πηχτό, βάζουμε λίγο ακόμα γάλα.
Βουτάμε τα ντόνατ στο μείγμα και τα τινάζουμε. Πασπαλίζουμε με sprinkles.

H Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea.
Mπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα της Madame Gâteaux, στο facebook και το instagram.

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DART Το cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close