Και το λέω αμαρτωλό γιατί η συνταγή αυτή πέρα από την σάλτσα-φωτιά στις θερμίδες, βουτάει και το κοτόπουλο στην αμαρτία του κορν φλαουρ και των αυγών. Όπως και να έχει, μετρίασα την ατασθαλία μιας και αυτή τη φορά που καταλήξαμε σε κινέζικη νοστιμιά για το καθιερωμένο τραπέζι ούτε το ντελίβερι τιμήσαμε αλλά ούτε και την τυποποιημένη σάλτσα του γνωστού θείου!
Η διαδικασία γρήγορη και εύκολη θα έλεγα, την οποία μάλιστα θα χώριζα σε δύο φάσεις. Πριν και μετά την γλυκόξινη παρασκευή.
Υλικά
Στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 αυγά χτυπημένα
1/3 φλιτζάνι λάδι canola ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
Αλάτι κι πιπέρι
Σάλτσα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο σκόρδο
Πλένω και κόβω το στήθος κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες ή μικρούς κύβους, ρίχνουμε αλατοπίπερο, περνάω τα κομμάτια του κοτόπουλου στο κορνφλάουρ και στη συνέχεια τα βουτάω στα χτυπημένα αυγά. Ρίχνω το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι (χρησιμοποίησε το γουοκ αν θες για να νιώσεις πιο … κινέζος) και τηγανίζω το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτω την χοντροκομμένη πιπεριά, το κρεμμύδι και το καρότο ενώ όταν ξεκινά και παίρνει χρώμα το βγάζω από τη φωτιά και το τοποθετώ σε ταψί.
Ήρθε η ώρα της σάλτσας! Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν και στη συνέχεια ρίχνω τη σάλτσα στο ταψί και ανακταεύω με τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε και να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Ψήνω στους 180o C για 15 λεπτά, γυρίζω το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Σημαντικά tips
Αν το θες πιο ελαφρύ δοκίμασε λιγότερη ζάχαρη και ξύδι
Αν το θες πιο ελαφρύ σε λιπαρά μη το περάσεις από κορν φλαουρ και αβγά αλλά τσιγάρισέ το απευθείας
Σέρβιρέ το με ρύζι, κατά προτίμηση ατμού, για να έχει πιο ουδέτερη γεύση


