alternative action, alternative thinking

Ταρτάκια με φιστικοβούτυρο και σοκολάτα γάλακτος | Madame Gâteaux

1.42K 0

Η σημερινή μας συνταγή είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά -πιστέψτε με!- θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Το φιστικοβούτυρο με την γκανάς σοκολάτας γάλακτος λιώνουν στο στόμα και φτάνουν την απόλαυση στο μάξιμουμ! Αν θέλετε, αγοράστε crunchy αντί για λείο φιστικοβούτυρο ή πασπαλίστε λίγο τριμμένο φιστίκι στον πάτο της τάρτας, πριν τη γέμιση, για πιο τραγανή υφή.

Υλικά:

(Για 40 ταρτάκια των 4 εκ. ή 1 μεγάλη τάρτα των 25 εκ.)

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ αλεύρι
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 3 γρ αλάτι
  • 185 γρ βούτυρο
  • 75 γρ αυγό

Για τη γέμιση:

  • 185 γρ φιστικοβούτυρο
  • 55 γρ βούτυρο μαλακό
  • 110 γρ ζάχαρη άχνη

Για την γκανάς:

  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 120 μλ κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ φιστικοβούτυρο

Μέθοδος:

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε, ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου η ζύμη να γίνει μπάλα.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη ζυμώνουμε λίγο επάνω στον πάγκο μας.
  5. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη και τη ζυμώνουμε λίγο για να μαλακώσει ξανά.
  7. Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη στο πάχος που θέλουμε.
  8. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη τάρτα, ρολάρουμε τη ζύμη στον πλάστη και τη μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  9. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε ταρτάκια, κόβουμε με ένα κουπ-πατ τη ζύμη στο μέγεθος που θέλουμε και στρώνουμε τα βουτυρωμένα φορμάκια μας με τη ζύμη.
  10. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα ή τα φορμάκια μας και γεμίζουμε μέχρι επάνω με κεραμικά φασόλια, ρύζι ή οποιοδήποτε όσπριο.
  11. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά (για τάρτα) ή για 3-8 λεπτά (για ταρτάκια) στους 170 βαθμούς.
  12. Αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, ώσπου η ζύμη μας να ροδίσει.
  13. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς η ζύμη μας πριν βάλουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε καλά με το φτερό, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Γεμίζουμε με το μείγμα μια σακούλα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια ή την τάρτα, μόνο κατά τα 3/4, αφήνοντας αρκετό περιθώριο για την γκανάς. Αν δεν έχουμε σακούλες κορνέ, γεμίζουμε με κουταλάκι ή κουτάλα, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και σκουπίζουμε περιμετρικά την τάρτα εάν έχει λερωθεί.
  3. Βάζουμε τα ταρτάκια ή την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώσπου να σφίξει το μείγμα.

Για την γκανάς:

  1. Ετοιμάζουμε την γκανάς. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα.
  2. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Μόλις κρυώσει λίγο, βγάζουμε τα ταρτάκια ή την τάρτα από το ψυγείο. Γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ με την γκανάς και βάζουμε την γκανάς στα ταρτάκια ή την τάρτα, γεμίζοντας μέχρι το χείλος.
  4. Βάζουμε το φιστικοβούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να γίνει πιο ρευστό, αλλά να μην κάψει. Το μεταφέρουμε σε ένα μικρό σακουλάκι κορνέ και σχηματίζουμε γραμμές επάνω στην γκανάς. (Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να κάνουμε “πιτσιλιές” με ένα κουταλάκι). Με μια οδοντογλυφίδα, ανακατεύουμε απαλά την γκανάς, έτσι ώστε το φιστικοβούτυρο να σχηματίσει σχέδια σαν ακουαρέλα.
  5. Βάζουμε τα ταρτάκια ή τις τάρτες στο ψυγείο για να σφίξουν.
  6. Μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες, σε δοχείο που κλείνει με καπάκι.

Η Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συνταγές της στο blog της. Επίσης, θα τη βρείτε στο facebook και το instagram.

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DART Το cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close