alternative action, alternative thinking

Documentary | 2917: Back to the top

4.11K 0

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2014 όταν η Ιωάννα Πετειναράκη, η παραγωγός της ταινίας, αποφάσισε να βοηθήσει τον Λεωνίδα, έναν punk rock 32χρονο παραπληγικό να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να ανέβει στον Μύτικα (2917 μέτρα), την κορυφή του Ολύμπου. Η ταινία, ένα μεγάλου μήκους mixed-media ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Στρατή Χατζηλενούδα, θα συνδυάσει την κλασική αφήγηση verite και animation. Αστεία και σουρεάλ κλιπ animation θα σχεδιαστούν από τον αναγνωρισμένο Αμερικάνο animator Patrick Smith. Μέσα από αυτά θα δούμε τις σκέψεις, τους φόβους και τις επιθυμίες του Λεωνίδα.

Έχουμε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Όλυμπο και βρισκόμαστε στο στάδιο της προ-παραγωγής για την τελική ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου.

Το “2917” είναι μια ελληνοκροατική συμπαραγωγή της Real Eyes Productions και της Aning Film.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Λεωνίδας σκοπεύει φέτος να επιστρέψει στον Όλυμπο. Αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνος! Μαζί με στενούς του φίλους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Ολύμπου. Εμείς θα κινηματογραφήσουμε όλο το εγχείρημα.  Ο Λεωνίδας θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά στην κορυφή του Ολύμπου με αναπηρικό αμαξίδιο και εμείς θα τον βοηθήσουμε (χωρίς να έχουμε εμπειρία αναρρίχησης στο παρελθόν!)

Η προετοιμασία και η οργάνωση του εγχειρήματος διήρκεσε αρκετούς μήνες. Στο δυσκολότερο κομμάτι θα μας συνοδεύει ο Γιώργος και η ομάδα του, έμπειροι αναρριχητές και διασώστες.

Κινηματογραφώντας την πορεία του Λεωνίδα στον Όλυμπο θέλουμε να ενθαρρύνουμε κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Η πρωτότυπη μουσική της ταινίας είναι των ‘Vodka Juniors’, ενός Ελληνικού punk συγκροτήματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 

Πάντοτε η παραγωγή ταινιών προαπαιτεί κάποια κονδύλια. Επιπλέον, κινηματογραφώντας εκτός έδρας, πολλές φορές προκύπτουν απρόβλεπτα έξοδα. Στην δική μας περίπτωση, το κόστος παραγωγής θα καλύψει κυρίως τον εξοπλισμό αναρρίχησης του Λεωνίδα και της ομάδας.

Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας όσο πιο οικονομικά μπορούμε αν δεν μπορεί κάποιος εκ των χορηγών μας να μας βοηθήσει. Όσον αφορά τις ανάγκες των γυρίσματων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, η ομάδα παραγωγής τις έχει καλύψει εξ’ολοκλήρου.

Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει την καμπάνια αυτή για να χρηματοδοτήσουμε την ανάβαση μας και  για να εξασφαλίσουμε τον εξοπλισμό για μια ασφαλή ανάβαση για όλους μας.

Έχουμε επιλέξει το Ιndiegogo για να επικοινωνήσουμε το project  με όλους εσάς και να συμπεριλάβουμε το ίδιο το κοινό στη δημιουργία  του ντοκιμαντέρ.

Παρά τη μεγάλη στήριξη  που έχουμε από τους χορηγούς, τους φίλους και τους συναδέλφους μας, οι χρηματικές ανάγκες παραμένουν υψηλές και χρειάζεται να πληρώσουμε για:

Α. Αναρριχητικό εξοπλισμό (σχοινιά, bodrier, κράνη κ.λπ.), προκειμένου να είναι ασφαλής η αναρρίχηση τόσο του Λεωνίδα και όσο και της ομάδας υποστήριξης.

Β. Την αγορά ενός νέου αναπηρικού αμαξιδίου για τον Λεωνίδα, κατάλληλο για το βουνό (κατάλληλο για τη μορφολογία του Ολύμπου και τις συνθήκες ανάβασης)

Γ. Διατροφή  και Μεταφορές

Το 2917 έχει μερικούς  σημαντικούς χορηγούς όπως:

Το ορειβατικό καταφύγιο του Χορτιάτη.

Τους Health Guardians

To Drakos Digital

Χορηγός Επικοινωνίας: Punk Rock Holiday Festival

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Ο στόχος του 2917 είναι να φτάσει σε όσους περισσότερους θεατές μπορεί.

Έτσι έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο που θέλουμε να συμμετέχουμε με την ταινία μετά την ολοκλήρωσή της. Ο πρώτος μας στόχος για πρεμιέρα θα είναι IDFA στο Άμστερνταμ, καθώς είναι ένα απο τα μεγαλύτερα  φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Έπειτα στοχεύουμε σε μια λίστα απο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει: το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Tribeca,  το CPH: DOX, το Sheffield Doc / Fest, το Hot Docs, το Visions Du Reel, μεταξύ άλλων.

Αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί! Είμαστε ήδη σε επαφή με τηλεοπτικά δίκτυα για την διανομή του 2917 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επόμενη στάση θα είναι η διανομή σε  DVD και VOD.

Σκίτσο του Patrick Smith για το “2917”           

ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ

Δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρετε χρηματικά αλλά θέλετε να προσφέρετε κάτι στην προσπάθεια μας; Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε και είναι μοιραστείτε με τους φίλους σας την ιστορία μας και να τους ζητήσετε να ρίξουν μια ματιά στην καμπάνια. Άλλοι τρόποι που μπορείτε να μας βοηθήσετε, πέραν της οικονομικής συνεισφοράς:

α) να στείλετε και να μοιραστείτε  αυτό το σύνδεσμο της καμπάνιας στο Indiegogo με τους φίλους και τους συναδέλφους σας

β) Να μας ακολουθήσετε στο  Facebook

γ) να μας ακολουθήσετε στο Twitter & Instagram–  και  να μοιραστείτε τις αναρτήσεις μας με τους δικούς σας φίλους!

δ) να μιλήσετε για το έργο μας σε όλους τους γνωστούς σας!

ε)ή να γράψετε ένα άρθρο για την ταινία και την προσπάθεια μας!

Μέσα από αυτή την ταινία, είμαστε πεπεισμένοι πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης ορισμένων ανθρώπων. Ελπίζουμε ότι θα μας ακολουθήσετε καθώς προχωράμε προς την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας. Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε, αλλά με την υποστήριξή σας θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Μαζί θα κάνουμε τη διαφορά !!

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας,

2917 team
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στρατής Χατζηελενούδας– Σκηνοθέτης

Ο Στρατής Χατζηελενούδας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα οπού μένει και εργάζεται ώς σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Σπούδασε ηλεκτρολογία στο ΤΕΙ Λάρισας και αποφοιτώντας παρακολούθησε σεμινάρια ζωγραφικής και κινηματογράφου στην Αθήνα. Από το 2005 εργάζεται  ως casting director και βοηθός σκηνοθέτη σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βιντεοκλίπ αλλά και αρκετές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Είναι ο συν- ιδρυτής της εταιρίας παραγωγής Margot Filmhouse, με την οποία δραστηριοποιήθηκε σαν παραγωγός της μικρού μήκους“Cut Ups”, του Τάσου Κωνσταντόπουλου (συμμετοχή στο Oberhausen International Film Festival, Νύχτες Πρεμιέρας, τηλεοπτική διανομή στις ΗΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή εργαστήρια σεναρίου όπως Sources2, Babylon, Cross Channel Film lab με το πρότζεκτ μεγάλου μήκους “ Haunted By City Lights”. Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε δημόσια στο πρόγραμμα Pack and Pitch/ Sarajevo Talents κατά την διάρκεια του φεστιβάλ του Σαράγιεβο 2015 και βρίσκεται στο στάδιο του financing, έχοντας δομή διεθνούς συμπαραγωγής (Ελλάδα, Αγγλία, Κροατία). Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο της  προ- παραγωγής για το μεγάλου μήκους mixed media ντοκιμαντέρ “2917:Επιστροφή στην κορυφή”.

Ιωάννα Πετειναράκη– Παραγωγός

Απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. , με ειδίκευση στο αντικείμενο της παραγωγής.  Ως παραγωγός, έχει συμμετάσχει σε πέντε μικρού μήκους ταινίες , μια μεσαίου μήκους, μια μεγάλου μήκους, σε ένα ντοκιμαντέρ καθώς και σε τρία διαφημιστικά spots. Το 2011 συμμετείχε στο πρόγραμμα του MEDIA “Four Corners” όπου με την ομάδα της απέσπασε το χρηματικό έπαθλο με σκοπό την κινηματογράφηση του teaser του σεναρίου. Το 2012-2013 συμμετείχε στην οργάνωση παραγωγής της ελληνοβρετανικής παραγωγής μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο “The Journey” , σε σκηνοθεσία Lance Nielsen, με την οποία συμμετείχε σε γνωστά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τέλος, το 2014 συμμετείχε ως παραγωγός στη μικρού μήκους ταινία ,με τίτλο “Carnivore”, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο φεστιβάλ Horrorant “Fright Nights” και καλύτερου μακιγιάζ, β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Γιάννης Σωτηρόπουλος (Real Eyes Productions) – Παραγωγός

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1981. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Κινηματογράφο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2012 εργάστηκε σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής παραγωγής. Έχει συμμετάσχει εκπροσωπόντας την Ελλάδα, ως παραγωγός, στο Sarajevo Talent Campus το 2013 και στο Berlinale Talent Campus το 2014. To 2015 ίδρυσε στην Αθήνα, την εταιρεία παραγωγής Real Eyes Productions, με στόχο την δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνεργατών και την παραγωγή διεθνών συμπαραγωγών Έχει στο ενεργητικό της ως τώρα 4 ολοκληρωμένες ταινίες μικρού μήκους, μια μικρου μήκους σε ανάπτυξη – συμπαραγωγή με Νορβηγία και Δανία – και αυτή την εποχή ολοκληρώνει τα γυρίσματα για την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία το «USSAK» του Κυριάκου Κατζουράκη σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ. Τα επόμενα πρότζεκτ είναι το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «2917: Επιστροφή στην Κορυφή» σε παραγωγή Ιωάννας Πετειναράκη και σκηνοθεσία Στρατή Χατζηελενούδα – μια ελληνο-Κροατική συμπαραγωγή – και η μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Haunted by City Lights» του Στρατή Χατζηελενούδα – μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Κροατίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παράλληλα ξεκινούν τα γυρίσματα για μια σειρά 16 τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ με τίτλο «Χωρίς Ερώτηση».

http://www.realeyesproductions.gr/

Matija Radeljak (Aning Film) – Συμπαραγωγός

Η Aning Film, με έδρα το Ζάγκρεμπ και το Παρίσι, είναι μια εταιρία παραγωγής που απο το 2014 προσφέρει της υπηρεσίες της στο στάδιο ανάπτυξης κινηματογραφικών έργων, στην παραγωγή αυτών και στο financing targeting. . Η αποστολή της είναι να αναπτύξει και να παράγει ολοκληρωμένα οπτικοακουστικά έργα, στα οποία η εμπορική αξία και η ελευθερία του δημιουργού να συνυπάρχουν μαζί αρμονικά.  Ο ιδρυτής της εταιρίας, Matija Radeljak, είναι ένας νέος παραγωγός και σκηνοθέτης με πέντε χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο της παραγωγής, έχοντας συμμετάσχει ως σκηνοθέτης αλλά και παραγωγός σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν προβληθεί σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ ανα τον κόσμο. Απόφοιτος του προγράμματος EAVE και των MAIA Workshops, δυο εκ των πλέον αναγνωριμένων προγραμμάτων σεμιναρίων παραγωγής στην Ευρώπη.

http://www.aningfilm.hr/Patrick Smith– Animator

Ο animator Patrick Smith είναι γνωστός για τον τρόπο που ερμηνεύει  τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους. Οι ταινίες του έχουν παρουσιαστεί στο MTV, PBS, FX, Nickelodeon, Rolling Stone, New York Times, και Huffington Post. Επί του παρόντος, ο Smith και το στούντιο του παράγουν την τέταρτη σαιζόν της σειράς PBS “Blank on Blank” μια καινοτόμο σειρά κινουμένων σχεδίων που συνδυάζει σκίτσα με ηχητικές συνεντεύξεις από διάσημους καλλιτέχνες, ηθοποιούς και μουσικούς. Ο Smith έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με τη σειρά “Daria” στο MTV. Σε νεαρή ηλικία εργάστηκε ως καλλιτέχνης storyboard για την Walt Disney και άλλα μεγάλα στούντιο στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Κατά την τελευταία δεκαετία,  έχει σχεδιάσει κινούμενα σχέδια, έχει σκηνοθετήσει και έχει παράγει έξι βραβευμένες ταινίες  μικρού μήκους, καθώς και πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις για εταιρίες όπως οι Zoloft, Visa, και AOL. Ο Smith πέρασε πέντε χρόνια στη Σιγκαπούρη ως καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ταινιών για το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Oliver Stone. Ο Patrick είναι μέλος του Ιδρύματος New York Foundation of the Arts και επιμελητής για πολλές διεθνείς ταινίες και  Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων.

http://www.blendfilms.comΒασίλης Χριστοδούλου– Διευθυντής Φωτογραφίας

O Βασίλης Χριστοδούλου σπούδασε Μηχανολόγος στο ΤΕΙ Λάρισας κάνοντας παράλληλα σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα εικονοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και αρχισε να εργάζεται ως οπερατέρ. Έχει εργαστεί ως βοηθός οπερατέρ σε αρκετά διαφημιστικά και ταινίες μικρού μήκους και ως οπερατέρ σε δύο μεγάλου μήκους ταινίες καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές. Ως διευθυντής φωτογραφίας έχει συμμετάσχει σε έξι μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες συμμετείχαν σε γνωστά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, τρία ντοκυμαντέρ ,μια ταινία μεγάλου μήκους και διάφορα βίντεο κλιπ.

Kenan Akkawi– Μοντέρ

O Kίναν Ακάουι σπούδασε Ηλεκτρολόγος / Μηχανολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο Southampton στην Αγγλία και έκτοτε ασχολήθηκε με τον χώρο του κινηματογράφου σε διάφορες ειδικότητες: οργάνωση παραγωγής, ηχοληψία, σκηνοθεσία, αλλά κυρίως ως μοντέρ και σχεδιαστής ήχου συμμετέχοντας σε πάνω από 40 ταινίες και ντοκιμαντέρ με συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 40 ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους) πολλές  από τις οποίες έχουν συμμετάσχει σε αναγνωριμένα διεθνη φεστιβάλ (Βερολίνο, Λοκάρνο , Τορόντο και πολλά άλλα ανά τον κόσμο. Έχει βραβευτεί για την δουλειά του ως σχεδιαστής ήχου, μοντέρ και παραγωγός,

Ο Κιναν έχει μοντάρει επίσης τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ, μερικές εκ των  οποίων έχουν έχουν γίνει σε συνεργασία με αναγνωρισμένα τηλεοπτικά δίκτυα (BBC – ARTE).

Έχει επιμεληθεί περισσότερες από 100 τηλεοπτικές διαφημίσεις,   βίντεο κλιπ, και τρέιλερ ταινιών μεγάλων εταιριών παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

http://kenanakkawi.gr/

Vodka JuniorsΟι Vodka Juniors είναι μία πανκ ροκ μπάντα από την Αθήνα. Συνδυάζουν στοιχεία από dub, ηλεκτρονική, hip-hop και hardcore, σε μια προσπάθεια να σπάσουν  όλα τα μουσικά σύνορα και να μοιραστούν συναισθήματα μέσω των λέξεων, του ήχου  και του ρυθμού. Οι VJ είναι μια μπάντα με έναν στόχο στο μυαλό τους… να δημιουργούν έντονες συναισθηματικές εμπειρίες και χάος όπου κι αν παίζουν. Η σκληρή δουλειά τους, η αφοσίωση στη μουσική, οι χαοτικές ζωντανές παραστάσεις και οι εγκάρδιοι  στίχοι έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή και πραγματική σχέση με τους ανθρώπους, παρά το χαμηλό προφίλ και την απουσία τους από τα mainstream μέσα ενημέρωσης. Το καλοκαίρι του 2012 η μπάντα μαζί με πάνω από τρεις χιλιάδες ανθρωπους ‘εισέβαλαν’ στο κέντρο της Αθήνας για να γιορτάσουν το προηγούμενο διπλό άλμπουμ τους “Dark Poetry”. Με την δική τους εταιρία Cannonball Records διαθέτουν τη μουσική τους δωρεάν στο κοινό από την αρχή. Πέρυσι, η μπάντα επέστρεψε με το τριπλό άλμπουμ “Clubriot”, έπαιξε live σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους στη γενέτειρά τους, έκανε  μια τριών μηνών περιοδεία στην Ευρώπη και πραγματοποίησε μια sold out περιοδεία στα ελληνικά νησιά. Τώρα η  μπάντα σχεδιάζει τις νέες της περιπέτειες.

www.vodkajuniors.com

Στηρίξτε μέσω indiegogo εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/2917-back-to-the-top-documentary#/

Comment

Your email address will not be published.

Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies εκ μέρους μας. πληροφορίες

Διαφημιστικά Μηνύματα και cookie DoubleClick DART Το cookie DoubleClick DART χρησιμοποιείται από την Google στις διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστότοπους των συνεργατών της, όπως σε ιστότοπους που προβάλλουν διαφημίσεις του AdSense ή συμμετέχουν σε πιστοποιημένα από την Google δίκτυα διαφημίσεων. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπο alternactive.gr και βλέπουν ή κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση, ενδέχεται να αποθηκευτεί ένα cookie στο πρόγραμμα περιήγησης του εν λόγω τελικού χρήστη. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από αυτά τα cookie θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βοηθήσουν στην καλύτερη προβολή και διαχείριση των διαφημίσεων στον(στους) ιστότοπο(-ους) του εκδότη και στον ιστό.

Close