Της Ηλιάνας Φασόλη ●
Δεν καταλαβαίνεις ποιος είναι κάτω από το προσωπείο που υποδύεται κάθε φορά. Έχει ένα απίστευτο χάρισμα να μπαίνει στο πετσί του εκάστοτε ρόλου. Πέρυσι o Eddie Redmayne ως Stephen Hawking στην ταινία The Theory of Everything κατάφερε να αποσπάσει με την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου.
Και φέτος είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στο The Danish Girl ως Einar Wegener που γίνεται Lili Elbe. Είναι ηθοποιός που ποιεί ήθος σε ένα κόσμο που όσοι έχουν επιλέξει το επάγγελμα αυτό έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ηθοποιός και αυτοσκοπός γίνεται το χρήμα.
Έχει υπάρξει υποψήφιος κάποιου βραβείου 49 φορές και έχει κερδίσει τις 33. Μπορεί να λένε ότι φέτος ο ρόλος του Leonardo DiCaprio στο The Revenant να είναι αυτός που θα του χαρίσει το πολυπόθητο αγαλματίδιο που προσμένει τόσο καιρό και όλο χάνει, όμως ο πραγματικός νικητής σίγουρα είναι ο Eddie Redmayne.